Top 6 # Ultimate Trong Lol Xem Nhiều Nhất, Mới Nhất 6/2023 # Top Trend | Trucbachconcert.com

Những Ultimate Bá Đạo Nhất Thế Giới Lol

Kĩ năng cuối cùng, hay còn gọi là ultimate , là những kĩ năng độc đáo nhất, mạnh nhất, bá đạo nhất của mỗi champion . Trong League of Legends có đến 95 champions đồng nghĩa với việc có 95 ultimate khác nhau. Vậy, đâu là những ultimate khủng khiếp nhất?

Kassadin với ultimate Riftwalk

Quả là một thiếu sót nếu như không nhắc đến ultimate Riftwalk của Kassadin – The Void Walker . Với kĩ năng ultimate này, Kassadin có thể truy sát kẻ thù tới bất kì đâu, chỉ cần lượng mana cho phép.

Đồng thời việc hạ gục Kassadin cũng tương đối khó khăn khi cứ 7/6/5 giây (ở cấp 6/11/16) champion này lại có khả năng blink trong một khoảng 700 range. Ngoài ra, khả năng cộng dồn sát thương cho những lần sử dụng liên tiếp cũng là một điểm độc đáo của Riftwalk .

Bay nhảy thỏa thích, chưa kể cộng dồn sát thương nếu có mana sử dụng liên tục.

Morgana với ultimate Soul Shackles

Soul Shackles là lí do chính khiến cho Morgana bị ban khá nhiều tại các trận đấu chuyên nghiệp (ranked game ) tầm trung. Lí do là ultimate này có quá nhiều tác dụng so với 1 kĩ năng thông thuờng vừa slow, vừa stun, vừa gây sát thương.

Hơn thế nữa, Soul Shackles còn là kĩ năng AOE có tác dụng đến tất cả champion đối phương đang đứng quanh Morgana chứ không phải chỉ một đối tượng. Cuối cùng, tỉ lệ sát thương cộng thêm từ điểm AP cho một lần sử dụng ultimate thành công cũng là một con số đáng kinh ngạc x1.4.

Khi sợi dây đứt, cũng là lúc ultimate của Morgana khiến các champion đối phương bị stun.

Tryndamere với ultimate Undying Rage

Undying Rage giúp Tryndamere trở nên bất tử trong 5 giây tại tất cả các cấp. Tuy nhiên ultimate này kết hợp vô cùng tốt với những kĩ năng khác của Tryndamere là Battle Fury và Bloodlust nhờ khả năng cung cấp 50/75/100 nộ tại cấp 6/11/16.

Với Battle Fury, Tryndamere nghiễm nhiên có thêm 17.5/26.25/35% khả năng sát thương chí mạng và với Bloodlust, chiến binh này được cộng thêm 35 sát thương vật lí cùng khả năng hồi máu từ ultimate.

Với khả năng bất tử trong 5 giây, Tryndamere dễ dàng lừa tình các đối thủ.

Karthus với ultimate Requiem

Requiem hay khúc nhạc cầu hồn là kĩ năng ultimate của Karthus với khả năng gây sát thương cho tất cả champion đối phương, bất kể họ đang trốn ở góc nào trên bản đồ.

Requiem kết hợp khá tốt cùng kĩ năng nội tại Death Defied của Karthus với khả năng cho phép champion này sử dụng chưởng thoải mái trong vòng 7 giây sau khi bị hạ gục.

Khá giống với ultimate của Zeus trong DotA phải không các bạn?

Lee Sin với ultimate Dragon’s Rage

Dragon”s Rage là một kĩ năng khá đặc biệt. Ngoài khả năng gây sát thương cùng hất tung đối phương về phía sau, Lee Sin còn gây sát thương cho bất kì champion nào mà đối phương văng phải.

Điều đó đồng nghĩa với việc nếu có thể tung 1 cú đá chính xác, Lee Sin có thể rút từ 1/4 tới 1/3 máu của cả team đối phương bởi tỉ lệ cộng thêm sát thương từ sát thương vật lí khá cao của Dragon”s Rage x2.0 lận.

Cú đá đẹp và uy lực như trong phim Lý Tử Long của Lee Sin.

Theo Game Thủ

Top 5 champion “thoắt ẩn thoắt hiện” trong League of Legends

Nếu như các hero như Lion, Lina, Nerubian Assassin… trong DotA có khả năng kết thúc đối phương trong chớp nhoáng thì League of Legends cũng tồn tại các champion có khả năng hạ gục đối phương trong tích tắc.

1. Ahri – the Nine Tails fox

Mặc dù mới chỉ ra mắt ít lâu nhưng Ahri cũng được liệt kê vào hàng top các champion khiến bạn chết mà không kịp trở tay.

Trông dễ thương là vậy nhưng cô nàng cáo chín đuôi này lại rất nguy hiểm.

Với bộ kĩ năng có thể gây sát thương chuẩn (true damage – trừ thẳng vào máu không bị giảm bởi giáp hay kháng phép), có thể vô hiệu hóa đồng thời kéo đối thủ về phía mình, hơn nữa kĩ năng Spirit Rush cuối giúp Ahri có thể dash (phi thân trong một khoảng ngắn) tới 3 lần là những yếu tố làm nên tên tuổi của cô nàng cáo 9 đuôi này.

2. Akali – the Fist of Shadow

Là một ninja, Akali nổi tiếng với ưu điểm sử dụng hệ thống nội năng thay vì năng lượng và khả năng combo liên tiếp trong chớp mắt. Vừa có khả năng burst damage (gây một lượng sát thương lớn trong khoảng thời gian ngắn), vừa có khả năng tàng hình, hơn thế nữa kĩ năng cuối Shadow Dance được hồi lại mỗi khi tiêu diệt hay hỗ trợ tiêu diệt đối phương là thế mạnh của Akali.

Akali nổi tiếng là một ninja hạ gục nhanh – tiêu diệt gọn.

3. Kassadin – the Void Walkler

Với số lần bị ban tương đối nhiều trong các trận đấu chuyên nghiệp tầm trung, Kassadin thực sự là một kẻ thù rất khó chịu. Kĩ năng nội tại có khả năng giảm lượng sát thương phép thuật nhận vào bản thân giúp Kassadin tương đối cứng cáp khi đối đầu với các pháp sư. Bên cạnh đó bộ kĩ năng giúp gây làm chậm, câm lặng đối phương cùng khả năng blink (di chuyển trong một khoảng ngắn) liên tục và gây sát thương cộng dồn cũng góp phần vào khả năng “đồ sát” của champion này.

Với khả năng blink, Kassadin dễ dàng tiếp cận đối thủ.

4. Katarina – The Sinister Blade

Cũng là một ninja nhưng Katarina dường như không “hổ báo” bằng Akali. Điểm đáng chú ý nhất của cô nàng xinh đẹp này là khả năng giảm thời gian hồi chiêu mỗi khi tiêu diệt hay hỗ trợ tiêu diệt đối phương, điều đó cũng có nghĩa Katarina có thể dễ dàng đạt được double kill đến penta kill (hạ gục lien tiếp 2 đến 5 đối thủ trong thời gian ngắn) với đủ các trang bị.

Katarina là một champion quen thuộc đối với người mới tập chơi.

Không chỉ dừng lại ở đó, mỗi khi bị truy đuổi, Katarina cũng có thể thoát thân nhờ kĩ năng Shunpo – có khả năng sử dụng cả vào đồng minh, một cách thoát thân đậm chất ninja.

5. Lee Sin – the Blind Monk

Từng là hot pick trong một khoảng thời gian dài cho đến khi bị nerf (làm yếu đi), Lee Sin vẫn không mất đi khả năng” bay nhảy” đáng sợ của mình.

Sử dụng hệ thống nội năng cùng bộ kĩ năng “7 trong 1” (do mỗi kĩ năng thường của anh có đến 2 tác dụng), Lee Sin luôn là nỗi khiếp sợ của những kẻ máu giấy hoặc có khả năng tàng hình. Cùng với những trang phục bắt mắt, Lee Sin là sự lựa chọn hoàn hảo cho các game thủ ưa thích “bay nhảy” liên tục.

Theo Game Thủ

Positive Adjectives: The Ultimate List

Instead, using positive language is a great way to avoid problematic interactions, get a better communication experience, and create a friendly, supportive atmosphere for the other person!

Positive adjectives make it easy to compliment others and put them at ease.

But what exactly are positive adjectives? What are some examples of these adjectives? And finally, what are some synonymous adjectives you could use? We will talk about this more, but first, let’s start with a simple question:

What Are Positive Adjectives?

Positive adjectives describe a person, place, thing, idea, or experience in a good, positive way.

These words can express different positive emotions, such as love, hope, happiness, and joy. Using these adjectives can make others feel motivated, uplifted, confident, or encouraged.

Most importantly for non-native speakers, positive adjectives can help ensure that your conversations remain cheerful and friendly.

List of Positive Adjectives A-Z

So, in order to better understand positive adjectives, we will divide this list into two parts: adjectives to describe personalities (of people) and adjectives to describe appearance (people or objects).

For each word, we will provide a simple definition and a couple of synonyms. This way, you can learn more words and build your vocabulary!

Positive Adjectives for Emotions, Personality, and Feelings

While there are adjectives to describe pretty much anything, many positive adjectives are reserved for describing people. More specifically, many positive adjectives describe a person’s emotions, personality, general behavior, and feelings.

Let’s look at a few common positive adjectives for describing a person’s intangible characteristics:

A-C D-H I-P R-W Positive Adjectives for Appearance

Positive adjectives don’t have to describe personality and feelings. In fact, there are plenty of adjectives to describe the appearance of things as well. Many of these adjectives are positive and can apply to both people and things.

Let’s look at a few common positive adjectives to describe appearance:

Common Synonyms for “Good”

Some of the most common positive adjectives are simply variations of the word “good.” Rather than using the same word to describe everything that is positive, the following adjectives can be used in place of “good” to amplify its meaning:

Conclusion

We hope this list of positive adjectives was helpful! Remember, if you want to avoid being rude or accidentally expressing negative sentiments, the words above are a great place to start. You’ll also want to learn both positive and negative adjectives so that you will have a better understanding of which words to use at what time, depending on the context of your conversation. Adding any of these positive adjectives to your vocabulary will help keep your English conversations cheerful and friendly.

Now that you know what these adjectives mean, can you use them correctly in real life conversations? We’ve invited our lead instructor to shed some light on the usage of a couple of these words that are particularly challenging to students.

Many students falter on these adjectives because they don’t have opportunities to use them in their daily lives. SpeakUp is built to solve exactly that problem: you can practice newly learned vocabulary in live group sessions, with immediate feedback from an experienced native English teacher. This helps turn passive knowledge into active language skills. And you will get to understand the nuances of these words in context. Sign up for a trial today!

Ultimate Đẹp Mắt Của Các Hero Trong Dota 2

DotA 2 đang ngày càng thể hiện sự vượt trội về đồ họa và hình ảnh so với phiên bản game của Blizzard.

Ultimate là kỹ năng mang lại nỗi kinh hoàng với những đặc điểm riêng hết sức oái oăm và khác biệt của các nhân vật. Trong DotA 2 của Valve, ngoài việc tạo hình nhân vật có nhiều điểm khác biệt thì các skill cũng được làm mới, tuy nhiên nhà sản xuất đã cố gắng giữ lại những đặc điểm cũ và cố gắng tạo ra hình ảnh mới đẹp mắt hơn. Mặc dù vậy thì việc nhận xét kỹ năng của DotA 2 có đẹp hơn DotA hay không lại tùy thuộc vào khả năng và cảm nhận riêng của mỗi game thủ.

Butcher nhìn có vẻ “toe toét” hơn khi xài Ultimate .

Hồi máu toàn bản đồ của Chen khá giống skill của Omniknight trừ màu sắc.

Echo Slam, chưa bao giờ hết khủng khiếp.

Quả cầu này của Lich liệu có nguy hiểm hơn trước ?

Finger of Death trông càng ngày càng tàn bạo.

Ultimate nổi danh một thời của Rylai trông có vẻ đơn điệu hơn xưa.

Liệu kẻ thù có tránh được khi nhìn thấy thần chết đang bay đến ?

Còn ai nhận ra Tiny của ngày xưa.

Vua chất độc Venomancer, Ultimate ngày càng đậm đặc.

Khi Zues trút giận bằng Ultimate.

Vua quỷ Nevemore với Ultimate.

Void có “khoảng trời riêng” khá sáng sủa vè đẹp mắt.

Theo Bưu Điện Việt Nam

Những skill nguy hiểm cho bản thân nhất DotA (Phần II)

Hãy tiếp tục với những skill còn lại khi độ có hại cho bản thân ngày càng tăng.

5.Fiend’s Grip & NightMare (Bane)

Bane Elemental là hero có khả năng disable mạnh nhất DotA với 2 skill kể trên. Một skill rủ ngủ xem như một kiểu bắt đối phương đứng yên để team ta đến hội động. Và một ultimate nổi tiếng khủng khiếp khiến kẻ bị cast vừa phải bị đứng yên (freeze) vừa mất HP.

Cơn ác mộng của DotA.

Tuy nhiên skill cơn ác mộng của Bane lại có hiệu ứng phụ là hút máu của đối tượng bị cast trong khi nó có thể cast cho đồng đội và cả chính Bane, thêm vào đó là khi bị Nightmare, các hero vẫn có thể bị ăn dmg từ các skill như thường. Còn đối với Fiend’s Grip thì nó cũng sẽ rút một lượng HP kha khá từ Bane đồng thời đây là một skill channeling nghĩa là hero này phải đứng yên trong quá trình cast, rất nguy hiểm trong combat nếu ra chiêu không đúng thời điểm.

4.Double Edge (Centaur)

Tanker bậc nhất DotA có vẻ đang khát khao hòa nhập với đấu trường competitive khi sở hữu khả năng tanker bậc thầy và một skill dứt điểm quá mạnh là Double Edge. Với 400 dmg sau khi max lv 4, Centaur trở nên nguy hiểm hơn bao giờ hết đặc biệt là khi hero này sắp hết HP vì skill này không giết ngược Centaur.

Double Edge có thể giúp Centaur lật ngược tình thế trong nháy mắt.

Nhưng bạn phải lưu ý rằng chính Centaur cũng sẽ nhận chính một lượng dmg như vậy từ skill. Và với 400 dmg phản ngược đó, có thể Centaur sẽ dứt điểm được ai đó nhưng liệu có còn đủ HP để quay về trước khi đồng đội của hero đó đến không.

3.Burning Spear Life Break (Huskar)

Được sở hữu 2 skill gây hại cho bản thân nhưng điều đó sẽ giúp 2 skill còn lại phát huy tác dụng, Huskar quả thật là hero được ưu ái không ít trong DotA. Với Burning Spear Huskar có thể harrass và có thể đứng solo được với rất nhiều hero, còn Life Break thì lấy 50% HP của hero địch trong khi Huskar chỉ phải mất 25% Hp , đã vậy Life Break level 3 chỉ có 15s cooldown.

Càng yếu (ít HP) Huskar càng mạnh (AS Regen).

Qua những tác dụng trên ta có thể thấy Huskar mạnh mẽ đến thế nào nhưng việc mất quá nhiều HP như vậy để phát huy tác dụng toàn bộ skill đã biến Huskar thành một tanker thứ thiệt và bắt buộc phải xông lên gần đối phương để xả skill. Nếu đội bạn có một vài hero nuker thì với số HP ít ỏi còn lại sau khi tung ra những skill chính thì hero này sẽ dễ dàng lên bảng. Vanguard hoặc Amrlet là core item cho Huskar.

2.Suicide Quad, Attack! (Goblin Technies)

Với hàng tá bom trong người, Technies xứng đáng trở thành nỗi ức chế đối với những game thủ DotA, đặc biệt là những người mới chơi. Không chỉ có style đặt bom ở những chỗ hiểm như rừng, dốc núi hay điểm ăn rune,… Technies còn có thể max skill Suicide Quad, Attack! (tự sát) để lấy mạng địch dễ dàng hoặc để hy sinh để đối phương không ăn được Gold và Exp.

Chuyên gia đánh bom cảm tử – Goblin Technies.

Tất nhiên, đổi lại những tác dụng đó Technies phải trả giá bằng chính mạng sống của mình. Nếu tính từ 6.67 trở về trước thì Bom sở hữu skill hại cho bản thân nhất khi phải trả giá bằng chính mạng sống của mình. Nhưng kể từ 6.68, một hero đã ra đời và đây chính là minh chứng hoàn hảo nhất cho những hero có bộ skill tuy mạnh nhưng lại có hại cho bản nhất DotA và đó là:

1.Icarus Dive, Fire Spirit, Sun ray, Supernova (Phoenix)

Sở hữu 3 skill thường đều lấy đi bản thân mọt lương HP nhất định khi cast, Icarus Dive (10%), Fire Spirit (10%), Sun ray thì những 25%. Với những lợi ích không phải bàn khi Icarus Dive ngoài gây dmg thì còn silent đối phương trong 3s, đồng thời Phoenix có thể dùng skill này dứt điểm hoặc bỏ chạy.

Còn với Fire Spirit thì có thể dùng theo hướng support nhắm tăng HP cho chính mình và đồng đội hoặc farm creep cũng khá tốt. Sun ray là skill đã làm nên sự imba của Phoenix trong thời gian qua khi có Range cast quá xa và quá lợi hại khi slow đối phương tận 28% và cứ mỗi giây gây 40dmg và 5% tổng số HP của hero địch. Chưa hết, cuối cùng là một ultimate skill có thể phải đổi bằng mạng sống nhưng nó rất lợi hại.

Gây dmg cho toàn bộ unit trong phạm vi 1000 đồng thời trong khoảng thời gian 6 giây nếu không nhận đủ số lần đánh của các hero địch thì sẽ rơi xuống gây stun lên đến 2.5 giây ở level 3 đồng thời Phoenix sẽ phục sinh đúng như tên gọi phượng hoàng bất tử với đầy đủ HP/MP.

Được thì ăn cả – ngã về không.

Với 4 skill trên, Phoenix xứng đáng là hero có đủ bộ skill mạnh mẽ nhưng lại có hại nhất cho bản thân.

Ngoài ra có một số item cũng gây hại cho bản thân khi cast nhưng lợi ích của chúng là không nhỏ: Soul Ring, MoM, Ghost Form & Ethereal Blade, Medallion of Courage.

Theo PLXH

Hướng dẫn bật tắt auto skill trong DotA một cách dễ dàng Auto-cast skill là những skill có thể tự động sử dụng hoặc do người chơi chủ động sử dụng. Trong DotA có khá nhiều hero có auto-cast skill và hầu hết trong số đó là tấn công (orb-attack) skill như Searing Arrows (Bone), Frost Arrows (Traxex), Burning Spear…

How To Use Powerpivot In Excel: The Ultimate Guide

Power Pivot is an add-in first introduced in Excel 2010 and now a staple part of the modern Excel. It has changed the way that we can work with and manipulate large volumes of data in Excel.

In this article, we will not only answer the question of what is Power Pivot? But also why and how to use PowerPivot with real business use cases.

Download your data files

Follow along with the steps in the article by downloading these data files

What is Power Pivot & why is it useful?

Although an Excel worksheet can handle 1,048,576 rows of data. In reality, it can struggle as you get to 100,000 or even before that depending on what you have in your workbook.

Power Pivot enables us to work with big data beyond the 1,048,576 limitation and still produce smaller, leaner and faster workbooks than a standard PivotTable.

It does this by loading the data into the internal data model of Excel and not onto a worksheet. Relationships can then be created between the different tables of data. No more VLOOKUPs to pull data together into one big list.

We can then create PivotTables based on this model to analyze multiple tables of data.

You can also use a powerful formula language in Power Pivot called DAX. This stands for Data Analysis Expressions.

The DAX language is vast and enables us to perform more complex calculations than we can do with a standard PivotTable.

So what is Power Pivot? It is really a combination of using PivotTables and DAX calculations with the internal data model of Excel for analysis of big data.

Check out this short video that explains why we need Power Pivot:

A Power Pivot use case

Let’s look at an example business use case to see where Power Pivot will help us and I’ll explain how to use PowerPivot in this case.

Let’s imagine a scenario where we export sales data from our database. This includes a CSV file of all sales transactions for a specified time period.

It also includes a CSV file with all our customers and their details, and one with all our product details.

We would like to import these 3 files into an Excel workbook to analyze them and find the top 5 selling products, as well as which countries we received over £10 million.

Previously we would have imported the files into three different sheets and then used VLOOKUPs to pull the data into one big list for use in a PivotTable.

But with Power Pivot, we will import them directly into the data model for efficient storage. Then create relationships between the tables (instead of thousands of VLOOKUPs). And perform analysis with a PivotTable and DAX.

How to get and install the Power Pivot add-in

In Excel 2013, 2016 and 365 Power Pivot is included as part of the native Excel experience. It will just take a few seconds to install it from the COM add-ins the first time you want to use it.

The Power Pivot tab will then be visible on the Ribbon.

If you are using Excel 2010 you will need to download the Power Pivot Add-In from the Microsoft Site.

How to import CSV files to the Data Model

We will now walk through our use case scenario.

You can download the files and follow along for some hands-on practice.

Download your data files

Follow along with the steps in the article by downloading these data files

Firstly we need some data. This data could already be in Excel. But often if you are working with large data sets you are getting data from a database, a folder or multiple text/CSV files.

The best way to bring this data into Excel is by using Power Query. Power Query is a tool built into Excel to make importing and transforming external data simple.

Power Query is outside the scope of this article, but here is a quick example of getting our sales data from CSV files. I will start with the chúng tôi file.

The Power Query Editor window will load. There are a lot of tools we can use here to transform the data.

This is just a quick example to get the data into the model for Power Pivot. So we will just close and load the data.

The Import Data window appears. Select Only Create Connection and check the box to Add this data to the Data Model.

The data is then loaded into the model. So you will not see it on the worksheet, but you will see a Queries and Connections pane appear showing the number of rows loaded.

The image below shows the chúng tôi file loaded. It contains 106,693 rows. That is a lot of rows, but you will see that it does not impact the performance of calculations in Power Pivot.

Repeat the process for the other 2 CSV files. When finished the loaded queries will look like below.

Viewing the Data Model in Power Pivot

The Power Pivot for Excel window is displayed.

The initial view you are taken to is called the Data View. The tables of data are shown on different tabs, similar to worksheets. This is, however, just a display and not how they are stored.

Underneath the tabs is the Calculation Area. We will talk more about this shortly when we cover measures.

This provides a better view of the model and is great for viewing the relationships between the tables which we will create.

Create relationships between the tables

With the tables loaded into the model, we will now create relationships between them. This will enable us to create PivotTables using the data from all three tables.

The Diagram View is the easiest way to set this up. Let’s start by arranging the window more efficiently.

Drag the Sales table under the Products and the Customers tables.

The Sales table contains the transactional information and is referred to as “the data”, or “the fact table”.

The Products table and the Customers table contain information on groups of objects that interact with the data and are referred to as “lookup”, or “dimension tables”.

We will create two ‘one to many’ relationships. One between the Customers table and the Sales table, and another between the Products table and the Sales table.

This is because a customer could make one or many sales with us. And the same for the products. A product could be sold once or many times.

Repeat the step to create a relationship between the Product ID field in the Sales table and the ID field in the Products table.

The image below shows the completed relationships. The filter direction of the data is displayed by an arrow, and a 1 and asterisk (*) symbols are also displayed to show the relationship type.

Create a PivotTable from the Data Model

With the Data Model set up, we can create a PivotTable.

The PivotTable appears and in the field list you can see the three tables. We can now access the fields from each table and drag them to the areas of a PivotTable as normal.

So what is Power Pivot? It is a PivotTable that uses data from the internal model.

Now let’s create one of our use case examples. We will find the top 5 selling products.

Drag the Product Name field from the Products table into the Rows area. Then drag the Total Sales field from the Sales table into the Values area.

This will sum the total for each product in our data.

We have the top 5 products in a PivotTable.

Now when we dragged the Total Sales field into the Values area of our PivotTable, it created what is called an Implicit Measure.

We can use a PivotTable from the Data Model in the same way as we may be used to doing. This is great at the beginning or if you’re just performing simple analysis. But it is better and more efficient to create measures and to use them in PivotTables.

Using DAX to create Measures

Let’s begin to have a look at the DAX language to perform calculations in Power Pivot.

There are two types of DAX calculations – Calculated Columns and Measures.

A Calculated Column is used to create additional columns in your data model. And these columns can then be used as labels in the rows, columns and Slicer areas of a PivotTable.

It is encouraged to create these columns in the original data, or in Power Query instead of the model if possible. These columns can be really useful for a further breakdown of our data such as grouping dates into weekday and weekend labels.

In this article, we are going to create the other type of DAX calculation – called a Measure. Measures are calculations that are dragged into the values area of a PivotTable such as Sum and Average.

The DAX language is huge, going far beyond the standard Sum and Average. So creating these in the model provides far more power than within a standard PivotTable and Implicit Measures.

Measures created with DAX can also be used multiple times and in multiple PivotTables (but calculated just once). This improves the processing speed. You can also assign a format to a Measure so you won’t need to format them every time they are used.

We will create a Measure to sum the Total Sales field from the Sales table.

The Measure window appears.

Select the table from the list that you would like the new measure stored within. This measure will be stored in the Sales table.

Enter a name for the measure. This measure is named Sum of Sales.

You can enter a description for a measure. Especially if complex. Here it is omitted since the name serves that role as well.

Enter the following formula into the box provided: =SUM(Sales[Total Sales])

Using a Measure in a PivotTable

With the measure created we can use it in our PivotTables for analysis.

Using the PivotTable we created earlier in the tutorial, we can remove the Sum of Total sales implicit measure.

Our new measure is shown in the list of table fields and can be dragged into the Values area as a replacement.

We will now create our other use case of showing in which countries we received over £10 million and re-use the same measure.

Insert a new PivotTable as before and drag the Country field from the Customers table into Rows, and the Sum of Sales measure from the Sales table into Values.

The countries that meet the criteria are shown as below.

Our measure has been used in both PivotTables to help us achieve both use cases. The DAX language is capable of far more and I encourage you to read further in that area.

In this article, we have answered the question of what is Power Pivot and demonstrated two business use cases on how to use PowerPivot through the entire process.

We imported the data into the model, created relationships and a measure, and then used them in PivotTables.

Power Pivot is one of the best improvements to how we use Excel. It is an extremely powerful tool and this article is an introduction to what it is capable of. I encourage you to learn and develop your Power Pivot skills even further.

Alan Murray

Alan is a Microsoft Excel MVP, Excel trainer and consultant. Most days he can be found in a classroom spreading his love and knowledge of Excel. When not in a classroom he is writing and teaching online through blogs, YouTube and podcasts. Alan lives in the UK, is a father of two and a keen runner.